Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa zebra galaretkowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka pomarańczowa 1 szt
galaretka różowa 1 szt
galaretka niebieska 1 szt
galaretka fioletowa 1 szt
mleko skondensowane niesłodzone 500 ml
mleko 2% 100 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa zebra galaretkowa

Galaretkę różową rozpuścić w 300 ml wrzątku, wymieszać, wystudzić, wylać na dno naczynia (może być tortownica, keksówka). Wstawić do lodówki żeby stężała.

W tym czasie zagotować mleko zwykłe, wsypać żelatynę i żółtą galaretkę, szybko wymieszać do rozpuszczenia, dodać mleko skondensowane. Gdy różowa galaretka się zsiądzie, masę mleczną podzielić na 3 części. Jedną część wylać do formy. Wstawić do lodówki do stężenia.

Galaretkę niebieską rozpuścić w 300 ml wrzątku, wystudzić, wylać na stężałą masę mleczną. Gdy się zsiądzie wylać drugą część masy mlecznej.

Następnie galaretka pomarańczową rozpuszczona także w 300 ml wrzątku, masa mleczna i na koniec galaretka fioletowa. Całość chłodzić kilka godzin w lodówce. Kroić na porcje i podawać. Można podać z owocami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

myszka6 24.06.2015 12:01
Muszę wypróbować
Ania84 03.11.2014 17:28
śliczne paseczki
wioleczka83 26.10.2014 20:15
rewelacyjny pomysł
anemon 19.10.2014 23:21
Świetny deser.
monika141 18.10.2014 16:38
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak