Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa terrina jogurtowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 30 dag
papryka czerwona 21 strąki
por 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
jogurt naturalny 50 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
musztarda 1 lyżeczka
czosnek 1 ząbek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa terrina jogurtowa

Warzywa umyj. Brokuły podziel na różyczki, paprykę pokrój w kostkę, a pora w ukośne plasterki. W osolonym wrzątku obgotuj brokuły 2 min, odcedź, przelej zimną wodą i odcedź. Wymieszaj z odsączoną kukurydzą i papryką pokrojoną w kostkę . Musztardę wymieszaj z jogurtem, dodaj posiekany czosnek, dopraw solą i pieprzem i chili, wymieszaj z żelatyną rozpuszczoną, przełóż do formy (ja zastosowałam dużą miskę) i odstaw na 4 godz do lodówki. podawaj z ostrym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misia13 16.05.2015 09:43
naprawde polecam ;-) ja to tego podaje jeszcze sos.....
misia53 15.05.2015 22:40
smakowicie się prezentuje
miodunka 15.05.2015 20:54
fajnie wygląda i pewnie tak samo smakuje
Bernadeta1 15.05.2015 19:52
bardzo smaczne
malgosia2661 15.05.2015 19:03
Pyszne danie.
gosia1988 15.05.2015 18:15
smakowicie wygląda
iskierka.ag 15.05.2015 17:53
Fajna przekąska.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak