Kolorowa terrina jogurtowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuły

    30 dag
  • papryka czerwona

    21 strąki
  • por

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • jogurt naturalny

    50 dag
  • żelatyna

    6 łyżeczek
  • musztarda

    1 lyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • chili pieprz cayenne

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa umyj. Brokuły podziel na różyczki, paprykę pokrój w kostkę, a pora w ukośne plasterki. W osolonym wrzątku obgotuj brokuły 2 min, odcedź, przelej zimną wodą i odcedź. Wymieszaj z odsączoną kukurydzą i papryką pokrojoną w kostkę . Musztardę wymieszaj z jogurtem, dodaj posiekany czosnek, dopraw solą i pieprzem i chili, wymieszaj z żelatyną rozpuszczoną, przełóż do formy (ja zastosowałam dużą miskę) i odstaw na 4 godz do lodówki. podawaj z ostrym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Misia13 16.05.2015 09:43
naprawde polecam ;-) ja to tego podaje jeszcze sos.....
misia53 15.05.2015 22:40
smakowicie się prezentuje
miodunka 15.05.2015 20:54
fajnie wygląda i pewnie tak samo smakuje
Bernadeta1 15.05.2015 19:52
bardzo smaczne
malgosia2661 15.05.2015 19:03
Pyszne danie.
gosia1988 15.05.2015 18:15
smakowicie wygląda
iskierka.ag 15.05.2015 17:53
Fajna przekąska.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat