Kolorowa smaczna sałatka z ryżu dzikiego z fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż dziki

    1 woreczek
  • szczypiorek

  • ser feta

    1/4 szt
  • szynka carpaccio

    1 opakowanie
  • natka pietruszki

  • pomidor

    2 szt
  • bakłażan

    1 szt
  • papryka żółta

    1/2 szt
  • sól

  • pieprz

  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryz dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu ok 30 min w lekko osolonej wodzie . Następnie studzimy go. Bakłażana kroimy w plasterki solimy i odstawiamy na ok 10 min . Następnie myjemy pod bieżącą wodą osuszamy i grillujemy z obydwu stron . Zimnego bakłażana kroimy w paski i dodajemy do sałatki. Pomidora kroimy w kostkę . Natkę i szczypiorek siekamy . Szynkę carpaccio kroimy w paseczki. Paprykę żółtą kroimy w kosteczkę . Ser feta kruszymy. Składniki mieszamy . Doprawiamy solą pieprzem i olejem rzepakowym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 06.08.2012 10:25
świetna
eeee 30.07.2012 16:05
super
kasiaw 29.07.2012 18:04
świetna
iwa643 08.05.2012 07:40
Polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat