Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka z papryki i selera naciowego

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kolorowe papryki 3 sztuki
seler naciowy 1 łodyga
oliwa 2 łyżki
ostra musztarda 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 0,5 łyżeczki
ocet 1 łyżka
tymianek 1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka z papryki i selera naciowego

1. Papryki oczyścić i pokroić w cienkie paseczki. Łodygę selera pokroić w plasterki.
2. Z octu, oliwy, musztardy, soli i pieprzu przygotować jednolity sos. Pokrojone warzywa zalać sosem, dodać tymianek i dokładnie wymieszać. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Bezpośrednio przed podaniem ponownie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 15.08.2013 06:58
samo zdrowie :)
pestka 04.01.2013 13:38
bardzo smakowity dodatek do obiadu
Aleksandraa 18.10.2012 21:31
fajna chrupiąca i kolorowa sałatka
Kuchareczka2 26.09.2012 18:04
bardzo fajna i kolorowa
cris04 16.09.2012 22:55
Ekstra....szybko,zdrowo i kolorowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak