Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowa sałatka z dressingiem ziołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
pomidor 1 szt.
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 szt.
kukurydza konserwowa 3 łyżki
ser feta 1 opak.
kiełki rzodkiewki garść
Dressing:
zioła świeżo zmielone
olej z pestek dyni 2-3 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowa sałatka z dressingiem ziołowym

Kapustę pekińską umyć,porwać na kawałki,lekko osolić i odstawić na 30min.aby puściła sok.Cebulę pokroić w cienkie plasterki.Pomidora i paprykę umyć,wydrążyć gniazdo nasienne z papryki i pokroić w drobną kostkę.Wrzucić do salaterki,dodać pokrojoną cebulę,osączoną kukurydzę,kapustę pekińską oraz fetę pokrojoną w kostkę,całość oprószyć solą i pieprzem do smaku po wierzchu polać dressingiem ziołowym i odstawić.Tuż przed podaniem sałatki delikatnie wymieszać i posypać kiełkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 22.01.2014 06:47
uwielbiam takie bogate sałatki, pysznie doprawione
Romanowka 20.01.2014 19:47
Zdrowa i smaczna sałatka, dodatek kiełków, ziół i pysznej oliwy to dobry wybór!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak