Kolorowa francuska rolada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • ketchup

  • pieczarki

    8
  • cebula

    1
  • papryka czerwona

    1/2
  • kukurydza w puszce

    1/3
  • szynka konserwowa

    6 plastów
  • sól

  • pieprz

  • ser gouda

    150 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kolorowa francuska rolada foto
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju z pieczarkami. Doprawiamy solę i pieprzem.
Krok 2 - Kolorowa francuska rolada foto
Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę razem podduszamy.
Krok 3 - Kolorowa francuska rolada foto
Ciastko francuskie smarujemy cienko z jednej strony ketchupem, następnie równomiernie rozkładamy pieczarki z papryką, kukurydzę, pokrojoną w kostkę szynkę i starty żółty ser, pozostawiając jeden wolny brzeg (około 4-5cm). Następnie roladę rolujemy w kierunku wolnego brzegu. Roladę układamy szwem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 4 - Kolorowa francuska rolada foto
Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200st (termoobieg). Podajemy na ciepło lub na zimno w formie plastrów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 15.08.2014 20:03
Wpadam na roladkę :D
plocia 25.07.2014 22:19
Francuska czy nie ale na pewno smaczna.
ppaulina 06.02.2014 16:24
musi pysznie smakować
JOANNA16 23.06.2013 11:51
wygląda pysznie
malaczarna23 16.04.2013 09:41
pyszności :)
iwi 11.03.2013 07:03
Hit przyjęcia.
Misiabe 10.03.2013 14:53
uwielbiam takie kolorowe dania!!
Krystyna32 10.03.2013 08:23
świetny pomysł
Rafał10 09.03.2013 11:28
wspaniałe ! Ślinka cieknie na sam widok :)
GOSIA18 09.03.2013 11:07
Te kolory zachęcają do jedzenia.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat