KOLERABIN (PUREE Z BRUKWI)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukiew

    1 szt
  • marchew

    3 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • masło

    0,5 kostki
  • śmietana 30%

    300 ml
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - KOLERABIN (PUREE Z BRUKWI) foto
Do purre wybrać dość dużą brukiew, by zdecydowanie przeważał jej smak nad pozostałymi warzywami
Krok 2 - KOLERABIN (PUREE Z BRUKWI) foto
Warzywa obrać i pokroić w grubą kostkę. Ugotować w lekko osolonej wodzie.
Krok 3 - KOLERABIN (PUREE Z BRUKWI) foto
odcedzić, a następnie zmiksować dodając masło i śmietanę . Doprawić do smaku
mysza620
Kolerabin (purre z brukwi) pierwszy raz jadłam z Pinnekjøtt (w moich przepisach) ale idealnie pasuje do obiadowych dań mięsnych i ziemniaków .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat