KOŁDUNY LITEWSKIE

KOŁDUNY LITEWSKIE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dag.
  • jajko

    1 sztuka
  • woda

    1/2 szkl.
  • sól

    - do smaku
  • Farsz:

  • szpik

    10 dag.
  • polędwica wołowa

    20 dag.
  • baranina

    20 dag.
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • majeranek

    - do smaku
  • sól

    - do smaku
  • pieprz czarny mielony

    - do smaku
  • pieprz ziołowy

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso połączyć i zmielić. Cebulę obrać, posiekać drobno. Czosnek utrzeć z solą. Do mięsa dodać cebulę, czosnek utarty z solą, sól, pieprz oraz majeranek oraz 2 łyżki wody. Wyrobić.

Do przesianej na stolnicę mąki dodać sól, wlać wodę, wbić jajko. Zagnieść ciasto.
Cienko rozwałkować, wykrajać kwadraty, na środek nakładać farsz, pozlepiać brzegi. Gotować w słonej wodzie. SMACZNEGO !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

08.04.2011 16:31
ekstra przepis, podoba mi się

Margo1

08.04.2011 16:31
ekstra przepis, podoba mi się

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat