Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
30 dag. -
jajko
1 sztuka -
woda
1/2 szkl. -
sól
- do smaku -
Farsz:
-
szpik
10 dag. -
polędwica wołowa
20 dag. -
baranina
20 dag. -
cebula
1 sztuka -
czosnek
2 ząbki -
majeranek
- do smaku -
sól
- do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
- do smaku -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
- do smaku
Przepis i sposób przygotowania KOŁDUNY LITEWSKIE
Do przesianej na stolnicę mąki dodać sól, wlać wodę, wbić jajko. Zagnieść ciasto.
Cienko rozwałkować, wykrajać kwadraty, na środek nakładać farsz, pozlepiać brzegi. Gotować w słonej wodzie. SMACZNEGO !!
Komentarze (2)