Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOŁDUNY LITEWSKIE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag.
jajko 1 sztuka
woda 1/2 szkl.
sól - do smaku
Farsz:
szpik 10 dag.
polędwica wołowa 20 dag.
baranina 20 dag.
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
majeranek - do smaku
sól - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KOŁDUNY LITEWSKIE

Mięso połączyć i zmielić. Cebulę obrać, posiekać drobno. Czosnek utrzeć z solą. Do mięsa dodać cebulę, czosnek utarty z solą, sól, pieprz oraz majeranek oraz 2 łyżki wody. Wyrobić.

Do przesianej na stolnicę mąki dodać sól, wlać wodę, wbić jajko. Zagnieść ciasto.
Cienko rozwałkować, wykrajać kwadraty, na środek nakładać farsz, pozlepiać brzegi. Gotować w słonej wodzie. SMACZNEGO !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.04.2011 16:31
ekstra przepis, podoba mi się
Margo1 08.04.2011 16:31
ekstra przepis, podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak