Przepis i sposób przygotowania na: Kołacze z bryndzą
Cebulę drobno pokroić, przesmażyć na maśle. Bryndzę utrzeć z żółtkiem, dodać cebulę i doprawić.
Z ciasta zrobić płaskie placuszki, Na środek wykładać farsz. Piec około ½ godz. W temp. 200°.
Ciasto: | |
drożdże | 5 dag |
cukier | 1 łyżeczka |
mąka | 1/2 kg |
sól | |
Farsz: | |
bryndza | 40 dag |
cebula | 1 sztuka |
żółtko jajek | 1 sztuka |
pieprz | |
woda | 1 (ciepła) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: