Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

KOŁACZ Z KONFITURAMI

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
40 dkg
migdały
4 szt
cukier
1 szkl
jajko
2 szt
masło
1 łyżka
konfitura

Przepis i sposób przygotowania na: KOŁACZ Z KONFITURAMI

Mąkę z masłem, drobno tłuczonymi migdałami, cukrem i jajkiem zagnieść dokładnie, rozwałkować. Wyrzynać okrągłe placuszki, których brzegi posmarować białkiem. Oblepić piaskiem tegoż ciasta i upiec z piecu do zrumienienia. Po wyjęciu nałożyć na wierzch konfitur z agrestu lub podobnych owoców.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 13.04.2011 08:27
proste i dobre
Sylwia88 07.04.2011 14:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak