Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolacyjka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 10 dag.
baleron 10 dag.
szczypiorek usiekany 5 łyżek
ser kanapkowy z koperkiem 10 dag.
olej do smażenia
pieprz do smaku
sól do smaku
cebula 1 sztuka
papryka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolacyjka

Kroki postępowania

1
Ugotowany i przecedzony makaron podsmażamy na rozgrzanym oleju(można wykorzystać tzw. wczorajszy). Dodajemy pokrojony w kostkę baleron i nadal podsmażamy.
Krok 1 - Kolacyjka foto
2
Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę.Dodajemy ser.Podsmażamy mieszając do momentu rozpuszczenia sera.
Krok 2 - Kolacyjka foto
3
Na koniec dodajemy szczypiorek.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Kolacyjka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.01.2014 10:09
smaczna i szybka:-)
TEtalicha 09.01.2014 15:18
szybka i pyszna
ONY_za_kare 21.05.2013 19:52
pyszna kolacyjka
IwonaDD 16.05.2013 12:57
smaczne danie !!!
fotoviderek 16.05.2013 11:10
Dobra, szybka kolacja :)
Alex_M 16.05.2013 10:05
szybka i pyszna!
Paolcia 16.05.2013 09:31
Kolacyjka chyba koaloryczna... ale osobiście lubie taki dania:)
Agnieszka-87-25 16.05.2013 08:11
fajna i sycąca kolacja
iwi 16.05.2013 08:03
Smaczna ta kolacyjka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak