Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza bulgur
44 g (4 łyżki) -
pomidorki koktajlowe
96 g (6 szt.) -
granat
34 g (2 łyżki) -
awokado
114 g (ok. 1/2 szt.) -
jogurt naturalny 2%
46 g (2 łyżki) -
Bazylia suszona Prymat
1 g (2 szczypty) -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
2 g (2 szczypty) -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
2 g (2 szczypty) -
Pieprz czarny mielony Prymat
2 g (2 szczypty)
Sposób przygotowania
1. Kaszę gotuj w osolonej wodzie przez około 15 minut.
2. Pomidorki umyj i pokrój.
3. Owoc granatu przekrój i wyłuskaj ziarenka.
4. Awokado przekrój na pół, wydrąż miąższ i pokrój w kostkę.
5. Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się