Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
2 sztuki -
pomidorki koktajlowe
6 sztuk -
papryka czerwona
1/2 sztuki -
pieczarki
3 sztuki -
cebula
1/2 sztuki -
szynka parmeńska suszona
3 plastry -
szczypiorek
1/2 pęczka -
oliwa
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
2 szczypty -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

Pomidorki, paprykę, szynkę i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Pieczarki umyć i pokroić w cienkie plasterki oraz posiekać szczypiorek. Wszystkie warzywa dusić na patelni około 5 minut, a następnie wystudzić.


Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć omleta z obydwu stron pomagając sobie drugą rozgrzaną patelnią. Przełożyć na talerz, posypać posiekanym szczypiorkiem i ozdobić pomidorkami.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się