Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl rabarbarowo-brzoskwiniowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rabarbar 1 duża łodyga
brzoskwinie w puszce 3 połówki
sok brzoskwiniowy 1/2 szklanki- z puszki
cukier 4 łyżeczki
jogurt naturalny 200 gram
lody waniliowe 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl rabarbarowo-brzoskwiniowy

Kroki postępowania

1
Rabarbar umyć i osuszyć. Obrać i pokroić w plasterki. Przełożyć do rondelka, dodać cukier i około 1/4 szklanki wody. Postawić na ogniu aż się warzywo rozgotuje ( ale pilnujecie,żeby się nie przypaliło bo moja pierwsza porcja rabarbaru poszła do kosza bo się zagapiłam i spaliłam:))
Krok 1 - Koktajl rabarbarowo-brzoskwiniowy foto
2
Zdjąć z ognia i lekko przestudzić.Przełożyć do blendera.
Krok 2 - Koktajl rabarbarowo-brzoskwiniowy foto
3
Dodać porwaną na kawałki brzoskwinię i sok i zblendować na gładko.
Krok 3 - Koktajl rabarbarowo-brzoskwiniowy foto
4
Dodać jogurt u znów zbledndować. Na koniec dodać lody i krótko zblendować. Rozlać do szklanek i podawać od razu. Smacznego!
Krok 4 - Koktajl rabarbarowo-brzoskwiniowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 29.09.2014 10:03
ale super pomysł z podaniem:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak