Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowiec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciaso kruche ( blaszka 25x25cm.)

żółtko jajek 4 sztuka
masło miękkie 100 g
mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki

Masa kokosowa

śmietana 18 proc 700 ml
wiórki kokosowe 200 g
cukier puder 5 łyżek

Wierzch

białko 4 sztuki
budyń 1 opakowanie malinowego
ciasto kruche 1 sztuka , tarte

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowiec

1.Ciasto kruche:Wszystkie składniki przełożyć do miski,zagnieść gładkie ciasto. Odłożyć 1/3 ,zamrozić. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia ,rozłożyć równomiernie kruche ciasto.
2. Masa kokosowa:Do garnka przełożyć śmietanę, wiórki kokosowe oraz cukier puder,podgrzewać na wolnym ogniu aż masa stanie się kremowa co jakiś czas mieszając. Odstawić do wystudzenia.
3.Wierzch:Białka ubić na sztywną pianę ,dodać budyń ,ponownie chwilę zmiksować. Na kruche ciasto wyłożyć wystudzoną masę kokosową a na nią białka.
4.Wierzch oprószyć wcześniej zamrożonym,startym na tarce o grubych oczkach ciastem kruchym. Piec 60min w piekarniku nagrzanym do 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela9 03.01.2016 21:35
Pyszne ciacho :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak