Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mak
30 g -
wiórki kokosowe
100 g -
cukier
0,4 szkl -
jajko
1 szt -
masło
25 g -
mąka
2 lyzki -
Soda oczyszczona Prymat
1 szczypta -
aromat waniliowy
5 kropel
Przepis i sposób przygotowania Kokosowe z piegami
Dodajemy roztopione i przestudzone masło.
Mieszamy.
Wsypujemy wiórki kokosowe, mak, mąkę i sodę.
Dokładnie mieszamy.
Formujemy z ciasta kuleczki ściskając masę w dłoni.
Pieczemy na blaszce wyłożonej pergaminem w temperaturze 180C przez 10 minut.
Komentarze (2)