Kokosowe z piegami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    30 g
  • wiórki kokosowe

    100 g
  • cukier

    0,4 szkl
  • jajko

    1 szt
  • masło

    25 g
  • mąka

    2 lyzki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 szczypta
  • aromat waniliowy

    5 kropel
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ucieramy z cukrem na puch.

Dodajemy roztopione i przestudzone masło.
Mieszamy.

Wsypujemy wiórki kokosowe, mak, mąkę i sodę.
Dokładnie mieszamy.

Formujemy z ciasta kuleczki ściskając masę w dłoni.

Pieczemy na blaszce wyłożonej pergaminem w temperaturze 180C przez 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Karolina46 05.11.2012 20:20
mmm
angelika14 06.09.2012 21:16
super ciacho na ka?d? okazj?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat