Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe z piegami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 30 g
wiórki kokosowe 100 g
cukier 0,4 szkl
jajko 1 szt
masło 25 g
mąka 2 lyzki
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta
aromat waniliowy 5 kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe z piegami

Jajka ucieramy z cukrem na puch.

Dodajemy roztopione i przestudzone masło.
Mieszamy.

Wsypujemy wiórki kokosowe, mak, mąkę i sodę.
Dokładnie mieszamy.

Formujemy z ciasta kuleczki ściskając masę w dłoni.

Pieczemy na blaszce wyłożonej pergaminem w temperaturze 180C przez 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina46 05.11.2012 20:20
mmm
angelika14 06.09.2012 21:16
super ciacho na ka?d? okazj?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak