Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe pralinki

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada deserowa 90 g
masło 20 g
wiórki kokosowe 2 łyżki
syrop kokosowy 2 łyżki
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe pralinki

Kroki postępowania

1
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Za pomocą pędzelka wysmarować nią foremki do pralinek (wybrałam w kształcie dinozaurów), odłożyć na 10 minut do lodówki. Następnie nanieść pędzelkiem drugą warstwę czekolady, schłodzić. Nałożyć trzecią warstwę, ponownie schłodzić.
Krok 1 - Kokosowe pralinki foto
2
Masło roztopić z syropem kokosowym.
Krok 2 - Kokosowe pralinki foto
3
Dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Wlać mleko, zagotować. Gotować, cały czas mieszając, aż połowa płynu odparuje.
Krok 3 - Kokosowe pralinki foto
4
Masę przestudzić, napełnić nią posmarowane czekoladą foremki prawie do pełna.
Krok 4 - Kokosowe pralinki foto
5
Na wierzchu rozsmarować pozostałą roztopioną czekoladę. Pralinki mocno schłodzić w lodówce. Gotowe pralinki delikatnie wyjąć z foremek.
Krok 5 - Kokosowe pralinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 17.07.2016 16:42
ale pyszne dinozaury :D
Agnieszka-87-25 16.07.2016 07:14
superowe są
Renata9 15.07.2016 21:42
Pyszne czekoladki
KORAL 15.07.2016 20:32
Ładne i zapewne smaczne czekoladki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak