Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
1 1/2 szklanki -
wiórki kokosowe
1/2 szklanki -
proszek do pieczenia
3 1/2 łyżeczki -
sól
1/2 łyżeczki -
cukier
1 łyżka -
jajko
1 -
masło
3 łyżi -
mleko
1 1/4 szklanki -
czekolada biała
40-50 gram
Przepis i sposób przygotowania Kokosowe pankejki z białą czekoladą
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodaj sól i cukier,wymieszaj.
Następnie dodaj jajko,mleko,masło. Dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj wiórki kokosowe i jeszcze raz wymieszaj.
Na rozgrzanej patelni nakładaj łyżką ciasto. Na środek wykładaj czekoladę. Smaż z obu stron na złoty kolor.
Komentarze (2)