Kokosowe pankejki z białą czekoladą

Kokosowe pankejki z białą czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 1/2 szklanki
  • wiórki kokosowe

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    3 1/2 łyżeczki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    1 łyżka
  • jajko

    1
  • masło

    3 łyżi
  • mleko

    1 1/4 szklanki
  • czekolada biała

    40-50 gram
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kokosowe pankejki z białą czekoladą

Masło rozpuść w rondelku.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodaj sól i cukier,wymieszaj.
Następnie dodaj jajko,mleko,masło. Dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj wiórki kokosowe i jeszcze raz wymieszaj.
Na rozgrzanej patelni nakładaj łyżką ciasto. Na środek wykładaj czekoladę. Smaż z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

SzczyptaChili 03.07.2017 11:54
Wyglądają pysznie :)
Wacław 03.07.2017 10:05
dla mnie pycha :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat