Kokosowa jaglanka

Kokosowa jaglanka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 szklanka
  • mleko kokosowe

    2 puszki
  • syrop klonowy

    1-2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • ekstrakt waniliowy

    1 łyżeczka
  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kokosowa jaglanka

Kaszę ,sól oraz mleko kokosowe przełóż do garnka. Gotuj przez ok. 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj ekstrakt waniliowy oraz syrop klonowy, i wymieszaj. Przełóż do miseczek i posyp wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat