kokosowa ala tarta Pati

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    100 g
  • mąka pszenna

    1 szkl
  • cukier

    4 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jaja

    1 szt
  • masło

    75 g
  • wiórki kokosowe

    200 g
  • cukier kryształ

    0,5 szklanki
  • jajko

    3 szt
  • masa

    kokosowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąke przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem dodając jajko i mąkę- mieszamy.Ciasto przekładamy do natłuszczonej foremki (foremka do tarty)Odstawiamy na ok 10-12 min. Po tym czasie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp 220 stopni i pieczemy ok 10 min.
Masa:
W rondelku rozpuszczamy masło i studzimy.Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy roztopione i ostudzone masło oraz wiórki kokosowe. Odstwiamy. Wyciągamy ciasto z piekarnika, na ciasto wylewamy mase i wkładamy ponownie na ok 10 minut do piekarnika temperature odrobine zmniejszamy 170-180 stopni .Pieczemy aż wierzch sie zarumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat