Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosowa ala tarta Pati

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 100 g
mąka pszenna 1 szkl
cukier 4 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 1 szt
masło 75 g
wiórki kokosowe 200 g
cukier kryształ 0,5 szklanki
jajko 3 szt
masa kokosowa

Przepis i sposób przygotowania na: kokosowa ala tarta Pati

Mąke przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem dodając jajko i mąkę- mieszamy.Ciasto przekładamy do natłuszczonej foremki (foremka do tarty)Odstawiamy na ok 10-12 min. Po tym czasie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp 220 stopni i pieczemy ok 10 min.
Masa:
W rondelku rozpuszczamy masło i studzimy.Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy roztopione i ostudzone masło oraz wiórki kokosowe. Odstwiamy. Wyciągamy ciasto z piekarnika, na ciasto wylewamy mase i wkładamy ponownie na ok 10 minut do piekarnika temperature odrobine zmniejszamy 170-180 stopni .Pieczemy aż wierzch sie zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak