Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokoski z czekoladą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 25 dag
cukier 1 szklanka
białko 3 szt
sok z cytryny 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
mleko 4 łyżki
czekolada 1 szt/deserowa

Przepis i sposób przygotowania na: Kokoski z czekoladą

Wykonanie:
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodając powoli cukier. Następnie wsypać wiórki kokosowe, dodać sok z cytryny i lekko wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć ciastka wyciśnięte szprycą. Mleko roztrzepać z żółtkiem, posmarować ciastka pędzelkiem. Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i dopiec przez następne 10 minut. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, maczać ciasteczka od spodu i wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 10.02.2016 15:12
Fajne ciasteczka;))
Krystyna32 10.02.2016 09:26
apetyczne :)
Renata9 09.02.2016 20:40
Smaczne ciasteczka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak