Kokosanki Cioci Reni

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    3 szklanki
  • jajka

    3
  • proszku do pieczenia

    3 łyżeczki
  • margaryny

    1,5 kostki
  • mleka

    9 łyżek
  • cukru

    ok. 1,5 szklanki
  • kakao

    4 łyżeczki
  • wody

    1 szklanka
  • cukru

    ok. 1,5-2 szklanki
  • wiórki kokosowe

    300-400 g
  • rum

    ok 1 łyżeczki
  • aromat rumowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i dodać na końcu. Wyłożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy, wyrównać i piec ok 30 minut w 180 stopniach.
Na drugi dzień ew jak ciasto wystygnie całkowicie, wykonać polewę czekoladową. Kakao, cukier i wodę zagotować. Dodać rum i zapach. Wymieszać. Ostudzić.
Ciasto pokroić w kostkę. Obtoczyć kostki w polewie a nastepnie w wiórkach kokosowych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
emilia11 23.08.2011 10:41
proste-wypróbuję
Koper 27.03.2011 19:58
super sprawa :)
IlonaAlbertos 18.02.2011 14:49
Muszę wypróbować :) Wyglądają smakowicie.
Aida 15.11.2010 22:27
do kawusi...na pochmurny dzień...rewelacja!
Dorota76 15.11.2010 20:26
muszą być pyszne
Aida 14.11.2010 22:17
oryginalne są BOSKIE! te mniej oryginalne...też pyszne :)
marta0906 14.11.2010 11:16
pyszne
Natalia/tubisiek 14.11.2010 08:11
pięknie wyglądają i na pewno dobrze smakują :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat