Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 gram
cukier 350 gram
cukier wanilinowy 1 opakowanie
białko 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Do miski, którą stawiamy nad garnkiem z parującą wodą, wsypujemy: cukier, cukier wanilinowy, wiórki kokosowe, a na koniec wlewamy białka.
Mieszamy do otrzymania gorącej jednolitej masy. Następnie miskę musimy zdjąć z garnka i odkładamy do wystudzenia:)
Za pomocą rękawa cukierniczego odciskamy kokosanki na blaszce pokrytej papierem. Pieczemy w piekarniku przez około 12-15 minut w temperaturze 170C z termoobiegiem lub 180C bez termoobiegu;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 07.03.2016 20:35
smaczne ciasteczka
Madzik239 19.02.2016 17:10
Fajna sprawa...te kokosanki.
Madzai 19.02.2016 15:50
bardzo apetyczne
mirosława4 19.02.2016 14:23
smaczne piekę podobne jak mam za dużo białek
Edita 19.02.2016 10:24
oj pyszne kokosanki
bertpvd 19.02.2016 09:45
uwielbiam kokosanki :) dawno nie jadłem chyba z parę lat
w mojej kuchni 19.02.2016 08:49
kokosowe bardzo lubię
Franciszek 19.02.2016 00:34
jakieś inne ,pyszne
gosia1988 18.02.2016 23:08
uwielbiam takie kokosanki
ice cubes 18.02.2016 21:25
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak