Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki

mąka pszenna 400 g
miód prawdziwy 3 łyżki
cukier puder 300 g
jaja 2 szt
mleko 1/2 szkalanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Polewa

masło 1 kostka
cukier 250 g
mleko 8 łyżek
kakao 2-3 łyżki
wiórki kokosowe 300 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki

Porada

Z tej porcji wychodzi 80 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Masło utrzeć z cukrem ,dodać jajka dalej miksować na gładką masę. Dodawać po trochu mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia ,mleko ,mód na przemian , i tak do skończenia składników. Kiedy wszystko się połączy na gładką masę przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ,posypaną bułką tatrą. Piec w 180 stopniach około 45 minut.
Ostudzić i pokroić na prostokąciki lub kwadraty. Zanurzać w polewie i obtaczać kokosem .
Przygotować polewę: masło, cukier i mleko rozpuścić dodać kakao wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 28.01.2016 20:07
Uwielbiam kokosanki.
Wafelek2601 19.01.2016 09:16
Bardzo lubię
Janina 18.01.2016 16:34
Moje ulubione ciasteczka;))
Wacław 18.01.2016 12:48
uwielbiam desery z kokosem :-)
dom-agi 18.01.2016 11:42
Uwielbiam!
Madzik239 18.01.2016 11:13
Pamiętam takie z dzieciństwa.
Aleksandra/Olcia 18.01.2016 10:05
mój tata robi najlepsze.uwielbiam je
gusia1000 18.01.2016 00:22
Pod mój smak.
Barbara13 17.01.2016 23:42
dzieciństwo mi się przypomniało na ich widok,mama nam takie robiła,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak