Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOKOSANKI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier 200 g
wiórki kokosowe 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: KOKOSANKI

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy z dodatkiem cukru na sztywną pianę.
Krok 1 - KOKOSANKI foto
2
Do ubitych białek dodajemy wiórki kokosowe i miksujemy na małych obrotach.
Krok 2 - KOKOSANKI foto
3
Na koniec dodajemy bułkę tartą. Mieszamy do połączenia się składników.
Krok 3 - KOKOSANKI foto
4
Masę z białek przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 4 - KOKOSANKI foto
5
Kokosanki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20-25 minut.
Krok 5 - KOKOSANKI foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.11.2015 00:02
Zawsze dobre.
Renataj 02.11.2015 19:15
A do tego koniecznie mała czarna bez cukru:)
marcia7 02.11.2015 17:39
lubię je od dzieciństwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak