Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOKOSANKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 1 szkl
margaryna 50 gram
jajko 1
mleko 1/2 szkl
miód 2 łyżki
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: KOKOSANKI

Margarynę utrzeć z cukrem i wciąż ucierając dodać jajko, miód, mleko i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę, piec w piekarniku nagrzanym 180 – 200 stopni przez ok. 40 min.. Po ostygnięciu pokroić w równą kostkę.

Składniki na polewę
- ¾ szklanki mleka
- 20 dag margaryny
- 2 łyżki kakao
- 1 szklanka cukru
- 20 – 25 dag wiórków kokosowych
Mleko, margarynę i cukier rozgrzać w garnku, dodać kakao i gotować przez około 5 minut.
Po ostygnięciu polewy zanurzyć w niej kostki ciasta, a następnie obsypać wiórkami kokosowymi. Pozostawić najlepiej do dnia następnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 04.02.2014 19:24
moja mama robiła kiedys kokosanki
SmacznaPyza 30.01.2014 22:00
nie wiadomo jaka mąka, jaki miód, jakiej wielkości blacha ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak