Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosanki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 1,5 szklanki
aromat migdałowy wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: kokosanki

Przepis jest szybki i prosty. Białka ubijamy na sztywną pianę - dodając po troszku cukru. Gdy piana będzie sztywna dodajemy wiórki i aromat i delikatnie mieszamy.
Na posmarowaną tłuszczem blachę lub papier do pieczenia układamy małe porcje masy, by ciasteczka były niewielkie. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. ok 20 - 30 min. Pilnujemy by się nie przypaliły.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 17.07.2014 14:18
lubię te ciasteczka
olkaaa 30.08.2013 07:43
chyba się skuszę
dorotka0000025 01.07.2013 10:00
szkoda ze czasem wychodza takie gumowate
Róża1 18.06.2013 09:54
lubię takie ciasteczka do herbatki:-)
pestka 17.03.2013 11:52
super deser
dorotka0000025 06.03.2013 14:20
dziekuje za mile komentarze, polecam przepis do wyprobowania
Marti
Marti 04.03.2013 21:03
Uwielbiam takie słodkości...nawet zrobię je na weekend, aż dosłownie ślinka leci:)
sara1 04.03.2013 15:23
ślicznie i pysznie wyglądają te ciasteczka
kupiska 04.03.2013 15:04
Ladnie wygladaja
Andrzej8 04.03.2013 14:47
smaki z mojego dzieciństwa
Krakowianka 04.03.2013 14:44
uwielbiam!! do kawy na małą przekąśkę są idealne ;)
Bogusiaz 04.03.2013 14:33
fajne i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak