Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 1 szkl
masło 10 dag
miód 3 łyżki
mleko 1 szkl
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 opakowanie
masło 15 dag
cukier puder 1 szkl
kakao 1 łyżeczka
mleko do smaku
wiórki kokosowe 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Ciasto: Jaja ubić ze szklanką cukru na puch.
Miód roztopić z 10 dag masła, dodać przestudzone do jajek.
Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać.
Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, wlać do niej masę, piec ok 45 minut. Wystudzony biszkopt pokroić na niewielkie kostki.

Polewa: Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać kakao i kilka łyżek podgrzanego mleka.

Kostki z biszkoptu maczać w masie i obtaczać w wiórkach kokosowych.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 30.07.2013 16:38
moja Mama robiła takie:-)
Rafał10 10.01.2013 18:35
uwielbiam połączenia czekolady z kokosem :) SUPER!
gosia56 10.01.2013 17:29
robię podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak