Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1,5 szkl
mąka 20 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
margaryna roztopiona 20 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Ciasto:

Jajka ubić z cukrem, dodać przesiane obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać i na koniec wlać chłodną margarynę . Pieczemy w temperaturze ok. 180-190 stopni. Po upieczeniu ciasto wystudzić i pokroić w romby.

Polewa:

margaryna -250 g
cukier - 1 szkl
2-3 łyżki kakao
8 łyżek mleka

Margarynę roztapiamy, dodajemy cukier, mleko i kakao i całość gotujemy.


Pokrojone kawałki ciasta należy obtoczyć w polewie i w wiórkach kokosowych. Następnie wsadzić na ok godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewka1978 09.02.2013 09:51
smakowicie wyglądają
meg1984 01.12.2012 18:56
czy można też takie okrągłe zrobić?
kasienka23 01.12.2012 17:29
uwielbiam je
agnieszka214 01.12.2012 15:39
bardzo smacznie
agnieszka214 01.12.2012 15:39
bardzo smacznie
IwonaKa 01.12.2012 15:21
smaczne,moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak