Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z gotowanym mięsem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki 30 dkg
sól
mięso gotowane 60 dkg
cebula
natka pietruszki
Kucharek przyprawa do potraw
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z gotowanym mięsem

Kroki postępowania

1
Ugotowane mięso z rosołu mielimy maszynką do mięsa. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Umytą pietruszkę siekamy. Na rozgrzanym oleju smażymy mięso z pokrojoną cebulką i pietruszką. Doprawiamy do smaku.
Krok 1 - Kokardki z gotowanym mięsem foto
2
Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy.
Krok 2 - Kokardki z gotowanym mięsem foto
3
Ugotowany makaron łączymy z przygotowanym mięsem. Wszystko dajemy na rozgrzany tłuszcz i podsmażamy. Podajemy na gorąco.
Krok 3 - Kokardki z gotowanym mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 15.02.2014 14:44
lubię takie proste dania
patryska76 03.02.2014 09:36
Smaczny obiad ;-)
krystyna330 03.02.2014 09:30
ale pyszności
dodi 03.02.2014 09:11
pyszne danie!
kasiaw 03.02.2014 09:00
szybkie i smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak