Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kociłek jarosza

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
2 szt
cukinie małe
2 szt
czosnek ząbki
6 szt
pomidory
6 szt
zielona papryka (świeża)
1 szt
oliwa
1 szkl
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bakłażan
tymianek
1 (świeży)
papryka czerwona
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kociłek jarosza

Bakłażany myjemy i kroimy w półplasterki.Solimy i zostawiamy na 30minut,aby puściły gorzki sok.Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem.Cebulę kroimy w grubą kostkę,cukinie-w półplasterki.Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski.Pomidory sparzamy i obieramy.Cebulę szklimy na rozgrzanej oliwie,przekładamy do garnka.Następnie podsmażamy cukinię,paprykę i bakłażany.Warzywa dokładamy do cebuli.Dodajemy pomidory,przeciśnięty przez praskę czosnek,świeży tymianek.Dusimy razem 30minut na małym ogniu.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.Podajemy z pieczywem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak