Kocie oczy

Kocie oczy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szkl.
  • marmolada

    3 łyżki
  • masło

    20 dag
  • cukier

    1,5 szkl.
  • cukier waniliowy

    1 szt.
  • kakao

    3 łyzki
  • jajka

    4 szt.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • bakalie

    według uznania
  • woda

    6 łyżek
  • biszkopty okrągłe

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

margarynę, cukier waniliowy i zwykły oraz kakao podlać 6 łyzkami wodyi, mieszając, gotować 5 min. następnie wystudzić, wymieszać z żółtkami, mąką z proszkiem do pieczenia, a na koniec z pianą ubitą z białek i bakaliami. Połowę ciasta wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.
Biszkopty ułożyć na wilgotnej ściereczce i przykryć drugą mokrą ściereczką. Tak zostawić na 45 min. Następnie spody (płaskie powierzchnie) biszkoptów lekko posmarować marmoladą i zlepić po dwa. Tak przygotowane ciastka ułożyć na surowym cieście, zalać pozostałym ciastem. Piec ok. 90 min. w temp. 180-200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

15.07.2013 07:18
przepyszne

kamyk

04.06.2013 22:03
deser pysznie się zapowiada

Monika63

30.06.2012 16:03
fajne

edi

06.05.2012 15:25
pyszne;)

ronald88

27.09.2011 14:36
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat