Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle ziemniaczane z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 25 dkg
bułka czerstwa 4 dkg
cebula 1
tłuszcz 3 dkg
pieprz do smaku
sól dosmaku
ciasto ziemniaczane:
ziemniaki 1 kg
mąki 30 dkg
sos pieczeniowy 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle ziemniaczane z mięsem

Mięso ugotować pokroić w kawałki i zmielić wraz z usmażoną cebulką i wymoczoną w mleku bułką.dać sól pieprz wymieszać. Przyrządzić ciasto ziemniaczane. Formować z ciasta długi wałek ośrednicy 3cm,kroić na kawałki i kształtować kulki nakładać farsz mięsny zlepiać i wyrabiać okrągłe kulki.Gotować w osolonej wodzie jak ugotowane odcedzić i polać sosem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta2604 11.01.2013 14:27
mniam
Gosia20 10.11.2012 21:46
mmm muszą być smaczne ;)
reniatka 07.11.2012 15:42
ooo jeszcze takich nie jadłam musza byc smaczne
gusia1000 05.11.2012 20:30
Pycha.
sylwiusia055 04.11.2012 20:06
uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak