knedle ziemniaczane lekko czeskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • kasza manna

    3/4-1 szkl
  • mąka

    2-3 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - knedle ziemniaczane lekko czeskie foto
ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, mogą być z wczorajszego dnia, dodajemy kaszkę, mąkę i jajko, wyrabiamy na jednolitą masę
Krok 2 - knedle ziemniaczane lekko czeskie foto
formujemy 4 knedle
Krok 3 - knedle ziemniaczane lekko czeskie foto
wkładamy do gotującej, osolonej wody, gotujemy10-15 min na wolnym ogniu, kilka razy je delikatnie obracając
Krok 4 - knedle ziemniaczane lekko czeskie foto
wyjmujemy je łyżką cedzakową, kroimy na plastry. Ja podałam je z sosem grzybowym i zasmażanymi burakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 08.12.2013 11:22
fajne knedliczki :)
Pusia 16.04.2013 18:54
smaczna potrawa
Wafelek2601 14.09.2012 09:41
Extra
barbara11561 21.07.2012 11:39
pyszny obiadek
magmonika1995 11.05.2012 21:21
super
magmonika1995 11.05.2012 21:21
super
magmonika1995 11.05.2012 21:21
super
Anna152 06.03.2012 07:21
mniam mniam
Anna152 06.03.2012 07:21
mniam mniam
Rybciia 03.03.2012 18:05
super!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat