knedle z twarogiem

knedle z twarogiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    100 g
  • jajko

    1 sztuka
  • margaryna

    12 g
  • cukier

    20 g
  • tarta bułka

    7 g
  • mąka

    5 g
  • twaróg

    250 g
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, ostudzić, zemleć w maszynce. Do masy dodać mąkę, jajko, sól i wyrobić. Z ciasta formować krążki i zawijać w nie twaróg. Zagotować wodę z solą, wrzucić knedle, ugotować i dokładnie odsączyć. Przyrumienić tartą bułkę, dodać tłuszcz, podgrzać. Knedle polać tłuszczem z bułką lub śmietaną z cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat