Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedelki bułczane z pulpetami z wątróbki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 25 dag
masło 4 dag
jaja 5 sztuk
cukier 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
wątróbka 0,5 kg
słonina 10 dag
zielona pietruszka
groszek konserwowy 1 puszka
krem chrzanowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Knedelki bułczane z pulpetami z wątróbki

1.KNEDLE: Zmielony ser wymieszać z bułką tartą. Wlać roztopione masło, cukier i 3 jajka. Posolić i wymieszać dokładnie. Formować kulki, moczyć w mące i zagotować w osolonej wodzie.
2.PULPETY: Wątróbkę mielimy, z kawałkiem słoniny. Dodajemy bułkę tartą, 2 jajka, pokrojona zieloną pietruszkę i przyprawy. Formujemy w pulpeciki i gotujemy w wodzie lub rosole 3 minuty.
3.SURÓWKA z groszku: Groszek mieszamy z kremem chrzanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 28.09.2012 00:15
Lubię to :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak