Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane z kaszą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt.
kasza jęczmienna 1 szklanka
sól do smaku
tłuszcz do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane z kaszą

Wykonanie:
Kaszę ugotować i ostudzić. Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce i odsączyć. Dodać kaszę, posolić do smaku i starannie wymieszać. Następnie formować okrągłe kluski i gotować w osolonej wodzie około 30 minut. Przed podaniem polać roztopionym tłuszczem. Wspaniale smakują też na drugi dzień podsmażone na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 19.02.2016 15:50
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak