KLUSKI ZIEMNAICZANE SMAŻONE

KLUSKI ZIEMNAICZANE SMAŻONE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane ziemniaki

    50 dkg
  • cebula

    2 szt
  • masło

    2 łyż
  • czosnek

    3 ząbki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej

  • sól, piperz

  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania KLUSKI ZIEMNAICZANE SMAŻONE

cebule drobno pokroić zeszklić na maśle razem z czosnkiem. Przemilić przez maszynkę razem z ziemnikami dodać sól,pieprz. Wyrobić jednolite ciasto. Formowac małe kulki i obtaczać w bułce tartej smazyc na złoty kolor

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat