Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rozmrożonego szpinaku 450 g
mąki pełnoziarnistej orkiszowe 3-3,5 szklanki
jajko
sól 0,5 łyżeczki
odrobina mleka opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Rozmrożony szpinak łączymy z mąką, solą i jajkiem. Ciasto powinno mieć dosyć zbitą konsystencję (łyżka musi "stać" w cieście na pionowo). Jeśli jednak wyjdzie nam za gęste, można dodać nieco mleka. Gotujemy w osolonym wrzątku ok. minuty od momentu wypłynięcia klusek.
Krok 1 - Kluski ze szpinakiem foto
2
Podajemy ze skwarkami z cebulą i twarogiem lub w wersji light z samym chudym twarogiem.
Krok 2 - Kluski ze szpinakiem foto
3
Smacznego!
Krok 3 - Kluski ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ciekawska 25.11.2013 10:22
fantastyczne!!
artur7 12.11.2013 18:25
szpinak jest zdrowy
Rafał10 16.10.2013 12:18
jak szpinak to ja jestem za :)
Jusiaa 12.10.2013 13:47
świetne :)
Marta1986 12.10.2013 13:35
apetyczne i smaczne
Izabela9 12.10.2013 13:15
Bardzo ciekawy i zdrowy przepis.
Róża1 12.10.2013 12:21
super przepis !!!!! wyglądają apetycznie:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak