Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z sosem bolognese.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kluski 400 g
mięso mielone wieprzowe 500 g
ząbki czosnku 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia 1 łyżka
przecier pomidorowy 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z sosem bolognese.

Kroki postępowania

1
Mięso podsmażamy na oleju.
Krok 1 - Kluski z sosem bolognese. foto
2
Czosnek obieramy , kroimy , dodajemy do mięsa.
Krok 2 - Kluski z sosem bolognese. foto
3
Mięso doprawiamy , dalej smażymy.
Krok 3 - Kluski z sosem bolognese. foto
4
Wlewamy przecier.
Krok 4 - Kluski z sosem bolognese. foto
5
Kluski gotujemy , przecedzamy .Podajemy danie .
Krok 5 - Kluski z sosem bolognese. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 28.11.2015 20:23
prosto, szybko i smacznie
Aleksandra/Olcia 28.11.2015 18:47
szybko i smacznie
gosia1988 28.11.2015 18:36
uwielbiam takie dania
agaK. 28.11.2015 16:21
Mam słabość do takich dań...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak