Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z dziurką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
mąka ziemniaczana
jajko 1 szt
sól 1 szczypta

Porada

Aby się nie sklejały wlewamy do garnka zimną wodę.

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z dziurką

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować.
Następnie gorące przecisnąć przez kraskę do miski, jedną czwartą wybrać wyżej (tak by zrobić miejsce dla mąki ziemniaczanej i w to miejsce wsypać mąkę, dodać jajko i sól. Całość wymieszać porządnie.
Formować kluski z dziurką.
Wrzucić do wrzącej osolonej wody, kiedy wypłyną na wierzch są gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak