Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski z bułki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 2 szt
mleko 350 ml
jajko 1 szt
sól 1 łyżeczka
mąka 4 łyżki
dżem 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kluski z bułki

Bułki kruszymy na kawałki. Wkładamy do miski, zalewamy mlekiem . Gdy wchłoną mleko , miksujemy.Dodajemy jajko ,szczyptę soli i mąkę . Ponownie miksujemy na gęstą masę o konsystencji śmietany w garnku zagotowujemy osoloną wodę . Ciasto nabieramy łyżką i wkładamy do wrzątku . Gotujemy po kilka sztuk ok. minuty do wypłynięcia .Wyjmujemy łyżką cedzakową dżem podgrzewamy , aż zrobi się rzadki . Sosem polewamy kluski.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 07.10.2012 15:25
naprawdę dobre polecam!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak