Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana
ziemniaki ugotowane 700 g
pieczarki 300 g
masło 1-2 łyżki
sól do smaku
pieprz ziołowy XXL
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez maszynkę , wkładamy do miski , ugniatamy . Dzielimy na 4 części , czwartą część wyciągamy i w to miejsce wsypujemy mąki ziemniaczanej . Odłożoną część ziemniaków dodajemy oczywiście z powrotem .Zagniatamy ciasto , formujemy kulki z dziurkami .Gotujemy w osolonej wodzie .
Krok 1 - Kluski śląskie z pieczarkami foto
2
Płuczemy dokładnie pieczarki , kroimy i smażymy na maśle , doprawiamy do smaku .
Krok 2 - Kluski śląskie z pieczarkami foto
3
Kluski podajemy z pieczarkami .
Krok 3 - Kluski śląskie z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 09.03.2014 18:38
Poproszę :-)
SmakowitaA 06.03.2014 08:12
Fajne danie na piątkowy obiad :)
cukiereczek 05.03.2014 18:35
bardzo sycące i smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak