KLUSKI ŚLĄSKIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • mąka ziemniaczana

    1 szklanka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki Obieram, gotuję, studzę a następnie mielę.
Dzielę na 4 części i 1 częśc wyjmuję. W puste miejsce wsypuję mąkę ziemniaczaną. Wszystko ze sobą łączę a następnie doprawiam do smaku. Formuję kulki i robię w nich dziurkę.
Kluski wrzucam na gotującą i osoloną wodę. Gotuję po wypłynięciu ok 3 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 10.11.2016 11:37
i mięsko albo gulasz :) pycha
mirosława4 10.11.2016 08:34
szybkie w przygotowaniu a jakie smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat