Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLUSKI ŚLĄSKIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 1 szklanka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI ŚLĄSKIE

Ziemniaki Obieram, gotuję, studzę a następnie mielę.
Dzielę na 4 części i 1 częśc wyjmuję. W puste miejsce wsypuję mąkę ziemniaczaną. Wszystko ze sobą łączę a następnie doprawiam do smaku. Formuję kulki i robię w nich dziurkę.
Kluski wrzucam na gotującą i osoloną wodę. Gotuję po wypłynięciu ok 3 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 10.11.2016 11:37
i mięsko albo gulasz :) pycha
mirosława4 10.11.2016 08:34
szybkie w przygotowaniu a jakie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak