Kluski serowe kładzione

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • masło

    10 dag
  • cukier wanilinowy

    15 g
  • sól

    do smaku
  • twaróg

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser utrzeć z zółtkami na gładką masę. Z białek ubić sztywną pianę, połączyć z serem, dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką nieduże kluski do wrzącej osolonej wody. Gotować około 5 minut. Podawać polane masłem i posypane cukrem waniliowym. Kto nie lubi na słodko to zamiast cukru waniliowego zrumienić na masle cebulę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wiola333 01.04.2013 20:27
bardzo smaczny przepis
Katarzyna59 26.01.2013 18:42
super
Ewelina47 18.09.2012 09:14
pyszne są takie kluski
Monika79 04.04.2012 21:30
lubie takie
Monika79 04.04.2012 21:30
lubie takie
Gosia32 21.08.2011 23:26
super
Sylwia56 28.02.2011 20:14
ciekawe
Monika193 06.11.2010 08:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat