Kluski serowe kładzione

Kluski serowe kładzione

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • masło

    10 dag
  • cukier wanilinowy

    15 g
  • sól

    do smaku
  • twaróg

    40 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kluski serowe kładzione

Ser utrzeć z zółtkami na gładką masę. Z białek ubić sztywną pianę, połączyć z serem, dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką nieduże kluski do wrzącej osolonej wody. Gotować około 5 minut. Podawać polane masłem i posypane cukrem waniliowym. Kto nie lubi na słodko to zamiast cukru waniliowego zrumienić na masle cebulę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

wiola333 01.04.2013 20:27
bardzo smaczny przepis
Katarzyna59 26.01.2013 18:42
super
Ewelina47 18.09.2012 09:14
pyszne są takie kluski
Monika79 04.04.2012 21:30
lubie takie
Monika79 04.04.2012 21:30
lubie takie
Gosia32
Gosia32 21.08.2011 23:26
super
Sylwia56
Sylwia56 28.02.2011 20:14
ciekawe
Monika193
Monika193 06.11.2010 08:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat