Kluski rzucane z kapustą i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    30 dkg
  • grzyby

    15 dkg
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • kluski

    1 rzucane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować kluski rzucane wg przepisu :http://www.doradcasmaku.pl/przepis/57474/kluski-rzucane.html
Kapustę kiszona ugotować z ulubionymi przyprawami. Grzyby( mogą być pieczarki) podsmażyć pokrojone na oleju i udusić do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać najpierw z ugotowana kapustą , potem z ciepłymi kluskami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 05.03.2014 18:24
świetne kluseczki
alaaa 09.02.2014 22:02
coś innego, takiego dania nie robiłąm
ben-ka 10.08.2013 09:18
mnie to danie by smakowało:)
pacpaw 19.07.2012 20:32
ładnie ich narzucałaś
Rafał10 22.06.2012 13:21
ciekawy przepis... muszę wypróbować :)
sara1 31.05.2012 00:30
apetyczne te kluseczki
Olaa 01.01.2012 18:35
mniaaamm
Izabela/bella81 20.12.2011 15:22
pyszności
kriso 11.12.2011 20:20
super przepis
smakowita 27.11.2011 20:19
kolejne ciekawe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat