Kluski pulchne z majrankiem

Kluski pulchne z majrankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyzki
  • żółtko jajek

    2 szt
  • mąka

    1/2 szkl
  • sól

  • majeranek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kluski pulchne z majrankiem

Ziemniaki obrać ugotować.Odlać i utrzec na gładką masę.Dodać przesianą tarta bułkę, żółtka, mąkę i majeranek, sól.Składniki wymieszać zagnieść miekkie ciasto.Toczyc z niego wałeczki i kroić tak jak na leniwe pierogi.Gotować w dużej ilości wrzącej osolonej wody.Podawać ze smażoną słoniną lub boczkiem i smazoną kapustą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Łucja 31.01.2013 20:23
mniam!!
Norgiusz 22.01.2013 17:23
extra
Marzena34 01.04.2012 08:38
fajne
joanna77 15.03.2012 13:56
super
cooleczka 14.03.2012 14:23
rzeczywiście ciekawy
fictor123 08.03.2012 10:23
ciekawy pomysl
okrysia 22.02.2012 17:40
o ciekawy przepis, wart wypróbowania.
Papryczka 05.02.2012 15:01
super
bursztynek 02.05.2011 23:35
może być smaczne
iza15 03.03.2011 16:00
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat