kluski nadziewane mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • farsz z płucek

    30 dag
  • słonina

    10 dag
  • cebula

    2 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • Ciasto:

    1 na kluski
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zrobić ciasto jak na kluski śląskie z mojego przepisu, zrobić farsz z płucek ( z mojego przepisu. Do ciasta dodać jeszcze jajko, dobrze wymieszać. Brać kawałek ciasta, spłaszczyć, na środek kłaść farz, zlepić, wyrobic w ręce i wrzucać na osoloną, gotującą się wodę- zmniejszyć ogień, gotować około 10 minut. Polać stopioną słonina i usmażona cebulą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aga130982 27.12.2011 08:49
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat