Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski leniwe - juniorki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg chudy 200 g
jajko 1 szt
mąka pszenna 1 szkl

Porada

1. Jeżeli dziecko może spożywać cukier - możemy nim posypać kluski "Juniorki" 2. Jeżeli zachodzi taka potrzeba kroimy kluski na mniejsze kawaki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski leniwe - juniorki

Twaróg mielimy, dodajemy roztrzepane jajko i dosypujemy mąki aby powstało dające się uformować ciasto. Z ciasta formujemy wałki i dzielimy nożem na małe kluski. Gotujemy w we wrzącej wodzie około 1-2 minuty od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 28.04.2016 06:37
bardzo lubię
Mama niejadka 27.04.2016 19:52
Szybko i smacznie :)
agnieszka214 27.04.2016 17:09
Fajne a zarazem smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak