Kluski lane szpinakowo-brokułowe dla odważnych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanka
  • szpinak

    100 gram
  • brokuły

    100 gram
  • jajko

    2 sztuka
  • mleko

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak i brokuły ugotować.
Gdy ostygną odcedzić je od wody, ugnieść i dodać do nich mąkę. jajka, mleko.
Wszystko wymieszać na w miarę gęste ciasto.
W międzyczasie zagotować wodę i wylewać na nią ciasto (tak jak lane kluski) ciągle mieszając.
Kluski na chwilę zagotować, a potem lekko odsączyć z wody.
Dodać roztopioną margarynę.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 05.06.2012 09:02
pycha
fictor123 05.05.2012 16:42
super
zuzanna_z 27.04.2012 12:03
fajne
IKrakowianka 21.12.2011 17:18
wow! super!
Wacław 14.12.2011 13:46
fajne !
Ania67 04.12.2011 22:51
swietne
magical66 22.10.2011 13:58
smaczne
barbara11561 24.09.2011 10:33
lubię szpinak i brokuły ,więc chyba będą mi smakowały
ewelina63 23.08.2011 15:39
smaczne
anja3107 23.08.2011 11:30
takich klusek lanych jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat